dimecres, 22 de juny del 2011

19J, referèndums i monarquia

Seguim caminant. Seguin junts avançat cap un estat més just on la veu del poble sigui més palpable. De fet les propostes que han sorgit del moviment 15M seran estudiades al congrés.Insuficient, pensaran alguns, però sense dubte representa un pas ferm per a que tot plegat el ciutadà tingui consciència que la democràcia no només consisteix en votar cada quatre anys. Almenys ens han escoltat! 

En ésser un moviment  heterogeni, tolerant ,obert a tothom i format per gent de diverses ideologies s'ha aconseguit donar sortida a un grapat d'idees que ben canalitzades poden suposar l'avanç a una democràcia regenerada

Malauradament hi ha aparegut a una minoria violenta que no només no ha assolit els objectius marcats sinó que han aconseguit que determinat mitjans de comunicació intentin desvirtuar el que ha estat i és l'essència del 15M. Entenc als polítics que han estat agredits i comprenc que titllin aquests actes com 'intolerables'. Però que no es confonguin. El fet de que hi hagi hagut indesitjables que han capgirat el sentit de les protestes no és motiu per a que s'hi amaguin i s'hi emparin deixant d'una banda les idees i propostes que de manera pacífica i cívica s'han anat succeint al llarg dels dies i defugint les seves responsabilitats com polítics.A nosaltres ens correspon seguir aïllant als brètols i denunciar i impedir a la mesura de les nostres possibilitats tot tipus de brot violent

L'altre dia a la manifestació vaig rebre una proposta que em fa l'efecte seria meravellós que s'estengués al futur. Es tracta d'un referèndum per a demanar una democràcia més justa.Aquí en teniu l'enllaç.

 http://www.referendum15deoctubre.org/

I és que, per què tanta por a les consultes populars? Us imagineu per exemple un referèndum per a escollir entre república i monarquia? De qué tenen por els monàrquics? Segon tinc entés Joan Carles I està ben considerat llavors, per què no volen legitimar-lo mitjançant una votació?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada